Az esküvő egyik meghitt pillanata a „Homok ceremónia“

Az esküvő egyik meghitt pillanata a „Homok ceremónia“

Biztosan sokan vannak még olyanok, akik nem hallották ezt a kifejezést. Nem csoda, hisz mindig jelennek meg olyan újabb esküvői elemek, melyeket szívesen épít be az ifjú pár a szertartásba.

fatylaskicsi

Persze akadnak olyanok is, melyek eltűnnek az évek múlásával. A rizsszórás, a virágcsokor eldobása, a grillázstörés, csak hogy néhányat említsünk, már régóta az esküvői szertartások része. A homok ceremónia is ezekhez hasonló, új elem, de pontosan mi is ez, és mi az üzenete?

homok ceremonia_felirattal_kicsi

 

 

 

A homok ceremónia során a pár egyszínű, vagy kétféle színű igazi, vagy ú.n. dekorhomokot tölt külön-külön egy üvegbe.

Külön-külön, hisz mindketten önálló, erős, de sebezhető, érzékeny indivídumok, de az őket jelképező két kis pohárból töltött homok összekeveredésével végérvényesen összetartoznak, akik immár együtt erősebbek, támogatják egymást, szóval együtt bármire képesek lesznek.
Ez a szertartás fejezi ki a pár kapcsolatának erős alapját, mely alap magában foglalja családjaikat, a neveltetésüket, életük mindazon mérföldkövét, mely azzá tette őket, akik most itt. Ez az alap fogja őket támogatni a szerelmükben, változó életük során. Ahogy a homok összekeveredik, úgy olvad össze a két család és lesz elválaszthatatlan a FÉRJ és a FELESÉG.

 

 

 

 

 

A homok ceremónia szertartásához többféle formájú, kiegészítő funkciójú kellék kapható. Mindezek közül, a másik iránti tartós elköteleződést, a végérvényességet, megmásíthatatlanságot, az időtálló kapcsolatot legméltóbban szimbolizáló kellék, a homokóra.

Homokóra esküvő fa/wooden sand clock

A homok ceremóniához webáruházunkban elérhető tömör fából készült homokórákat a pár által kért színben, többféle formában, amennyire lehetséges, egyedi kérés szerint készítjük el.

kez a kezben

„Az élet egy angolkeringő, mit eltáncolsz a sírig.
Sorsod csupán attól függ, hogy kivel táncolod végig.“ (Johann Wolfgang von Goethe)

Share this post

Vélemény, hozzászólás?