Húsvét – Tojás díszítés sokféleképpen

Húsvét – Tojás díszítés sokféleképpen

Számos technika, stílus létezik, hogy Húsvétkor dekoráld, díszbe öltöztesd otthonod. Lehet, hogy többféle szín, minta, technika is a kedvenced lesz, aztán persze hangulatod, kézügyességed,  kreativitásod lesz a döntő, hogy végül milyen tojások születnek meg kezed munkája által. Egy biztos, szeretni fogod, hisz Te alkottad.

Ha máskor is szívesen kézműveskedsz, akkor itt a remek alkalom, hogy a már ismert technikákat ötvözd a díszítés során. Hisz nemcsak festhetsz, decoupage-olhatsz, de ujjfestékkel is kedves minták kerülhetnek a tojásokra. Tüneményes ez a katicás, de a csibéshez is csak az ujjlenyomatodra van szükség 🙂

ujjfestekes  csibek

Tojásod ha már rutinosabb és hagyományőrző vagy, élénken él benned nagymamád vagy édesanyád ahogyan festette a húsvéti tojásokat, lehet népi motívummal díszített. Ha kevés az időd, gyerekekkel együtt alkotsz, az egyszerűen elkészíthető színes, apró mintás tojásokat akaszd a barka ágra, vagy helyezd egy tálba az ünnepi asztalra!

nepi motivumos

szines tojasok                  szines tojasok nyuszikkal

Nem mindenki kedveli a színkavalkádot, azok számára a lakás színeihez passzoló 1-2 színű tojások lesznek a favoritok. Elegáns, az ünnephez igazán méltóak a természetességet sugárzó, egyszerű fehér festékkel, virág motívumokkal festett húsvéti tojások, vagy a már modernebb, arany festett változatok.

fekete_feher2                         hagyomanyos

 

arany_unnepi                                               arany festekkel

És persze elrugaszkodhatunk a hagyományos festéstől. Keverj vízbe pár csepp körömlakkot, mártsd bele a tojást. Száradás után csodás nonfiguratív színes mintás tojásaid lesznek. Egy szín, több szín, Tiéd a döntés.

szines tojas

Ha nem festett tojásban gondolkodsz, ragassz konfettit, gyöngyöt rá, de selyemszalaggal is gyönyörű tojásaid lesznek. A nyuszis tojásokat pedig kemény anyag (p. filc, nemez)  felhasználásával készítheted el.

konfettis (1)         nyuszi tojasok (1)

És persze az igazán modern tojások sem maradhatnak el a repertoárból.

kaloz, katona, rendőr

 

 

 

 

 

 

 

 

Star Wars (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek forrása: pinterest.com

Share this post

Vélemény, hozzászólás?