Programajánló a könyvek szerelmeseinek

Programajánló a könyvek szerelmeseinek

Úgy tűnik, hogy végre ismét kitavaszodott, elvonult a viharos szél, a szűnni nem akaró esőzés. A legjobbkor, hisz itt a hétvége, ismét élvezhetjük a  napsütést, és nagyobb kedvel látogathatjuk meg most hétvégén a 24. alkalommal megrendezett Nemzetközi Könyvfesztivált.

Helyszín: Millenáris

Időpont: 2017. április 20–23.

konyvek

2017-ben Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatja be kortárs irodalmát és kultúráját. Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Fesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját.

A fesztivál 25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A fesztivál egyben nyitott vásár, ahol a látogatók közel 50000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak.
olvasas
A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat. Könyvekhez kapcsolódó kézműves foglalkozások, zenés-mondókás babaszínház, színpadi előadások könyvből, stb. Bővebben itt: https://minimatine.hu/ingyenes-gyerekprogramok-a-konyvfesztivalon-2017/

A fesztiválról részletesen itt: https://www.konyvfesztival.com/2017/kiallitoknak/index_magyar.html

Share this post

Vélemény, hozzászólás?