Faápoló szett AURO olajjal hölgyeknek (barack virágos)

2400Ft

Faápoló szett hölgyeknek barackszínű virágmintás kendővel.

 

 

Kosár

Leírás

A fa természetes anyag, ha vigyázunk rá, mondhatni örök darab. Állapotának, esztétikai megjelenésének megőrzése érdekében szükség szerinti ápolása azonban elengedhetetlen. Javasoljuk ezért fából készült termékeink időnkénti olajozását.

A szett tartalma:

– 1 db 2×8 cm-es, csavaros tetejű üvegfiolában (2 cl űrtartalmú) AURO, 100 %-ban természetes, kellemes narancsillatú kemény olaj, és

– 1 db kb. 22 x 14 cm-es flanell, 100 % pamutból készült, kellemes tapintású, finom, puha, kevésbé szöszölős, jó nedvszívó olajozáshoz használható barackszínű virágmintás kendő és

– 1 db fából készült design dobozka, metál pasztával színezve (asszimetrikusan)

Az AURO olaj ellenáll a víznek, tartós, belélegezhető, környezetbarát, tartósítószer mentes, semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaz, megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak. Gyerekbútorok, fa játékok kezelésére is ideális.

Az olaj másként véd, mint a lakk: míg a lakkozás lényege, hogy a fa felületén kemény és kémiailag ellenálló filmréteget képez, az olaj nem alkot összefüggő bevonatot a kezelt felületen. Az olaj a fa felületi rétegébe szívódik, és ott kikeményedve a rostokat szilárdítja – növeli a fa felületének keménységét és ellenálló-képességét. Impregnálja a fát, azaz védi a szennyeződésektől, a túlzott nedvességfelvételtől, mégis lélegezni hagyja.

Kemény olajról lévén szó, a hagyományos olajokhoz, mint például a szintén faápoláshoz sokszor használt lenolajhoz képest tartósabb, tekintettel arra, hogy nemcsak beszívódik a fába, hanem felületén kikeményedik. Ezen okból a felesleges olajat, az olaj felkenése után pár perccel (5-6 perc) célszerű jól visszatörölni, különben a felület ragacsossá válik, foltos lesz. Ez az olaj kiadósabb is, így a megfelelő hatás érdekében kisebb mennyiséget is elegendő használni belőle.

Az olaj alacsony lobbanáspontú illóolajokat tartalmaz, melyeknek száradása erős hőfejlődéssel járó oxidációs folyamat. Az olajjal átitatott, összegyűrt törlőruha, öngyulladás veszélyes, ezért használat után mindig terítsük ki, hogy jól szellőzve kiszáradhasson.

A szettben lévő olajat valamennyi kisebb termékünkhöz jó szívvel ajánljuk. Vágódeszkáink ápolásához inkább munkalapolajat, vagy lenolajat javaslunk.

Ápold a fát, hogy sokáig gyönyörködhess benne!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.


„Faápoló szett AURO olajjal hölgyeknek (barack virágos)” értékelése elsőként