Farönk szelet dohányzóasztal

Farönk szelet dohányzóasztal

Ha szereted a természetes anyagokat, dolgokat, akkor ezt a kőris farönk szeletből készült, szabálytalan formájú asztalt bizonyára értékelni fogod.

                            

Egy ilyen asztal egyik legnagyobb értéke, hogy a megmunkálás előtt a rönköt alaposan ki kell szárítani, ami természetes módon több évet vesz, vett igénybe.

Miután kellően száraz volt a faanyag, jöhetett a megmunkálás.

Először síkba martuk, hisz a farönk darabolásakor nem feltétlen egyenes a vágás. Ezután következett alulról a szerkezeti megerősítés, melynek már „finomhangolása” volt a rönk felső nagy repedéseinek fekete színű Knot Filler-rel való kitöltése. Ez egy mérgező összetevőt nem tartalmazó, rendkívül gyorsan kötő anyag, mely megtartja az alakját, így száradás után sem esik be vagy repezedik meg. Nem veszít tehát a térfogatából. Rugalmas marad, együtt él a fával, használata után 30 – 60 mp után már csiszolható, felületkezelhető is.

Ezt az anyagot elsősorban a bútoripar használja, de mindenféle fából készült tárgy javításához is kiváló. (Padlók, lépcsők, nyílászárók, stb.)

Nemcsak javításra lehet azonban használni. Design ajándék termékeinknél is előnyös tulajdonságait használtuk ki. Példa többek között erre ez a dió-, és mahagónifa csokornyakkendő, ahol a Knot Filler sárga és ezüst színű verzióival töltöttük ki az előzetesen lézerezett pöttyöket.

   

Az asztal repedéseinek kitöltése után a durvább, majd finomabb szemcsés csiszolás következett. Természetesen nemcsak az asztal lapjának, hanem oldalának egészen finomra csiszolása is, hogy jó érzés legyen nemcsak ránézni, de hozzáérni, végigsimítani is.

Az asztal lap elkészítésének utolsó munkafolyamata a természetes keményolajjal való felületkezelés volt. Az asztal lábait, a kitöltő anyaghoz igazítva szintén feketére festettük, majd végső helyükre rögzítettük.

Mindezen részfolyamatok precíz elvégzésének eredményeképpen egy igazán páratlan dohányzóasztal született.

   

 

 

 

Share this post