ÉrtékVagy díj – tervezés, kivitelezés

ÉrtékVagy díj – tervezés, kivitelezés

2021. utolsó negyedévében a Lámpás’ 92 Alapítvány közreműködésével az akkor még EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) által átadott ÉrtékVagy díj tervezésére és elkészítésére kaptunk közös felkérést. Részletesen bemutatjuk a koncepciót és az általunk elkészített kész darabot.

Laborc Tamás, a tervező az első pillanattól kezdve egy olyan díjat vizionált, mely nemcsak szép, de elengedhetetlenül mondanivalója is van.

Olyan magánszemélyeknek vagy cégeknek szánták ezt az elismerést, akik kimagasló eredménnyel foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű munkavállalókat vagy eredményesen segítik szolgáltatásaikkal, tevékenységükkel a megváltozott munkaképességű (mmk) munkavállalók elhelyezkedését, illetve akik önmagukhoz és sorstársaikhoz képest is kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtanak és helytállásuk példaértékű.

Az mmk-s foglalkoztatás ugyanis gazdasági, morális érték és érdek is egyszerre. Ahogyan továbbá racionális üzleti döntés és közösséget erősítő felelősségvállalás is.

A többféle üzenet megfogalmazása után végre kikristályosodott a végső elképzelés. Megszületett a terv.

A díj 3 elemből áll.

Az 1. elemen lévő tükör plexiből készült ujjlenyomat azt jelképezi, hogy tevékenységünkkel nyomot hagyunk a társadalmon, illetve minden ember egyedi és megismételhetetlen ÉRTÉK!

A 2. elem, mely egy szárnyat formáz (egyébként a jing/jang szimbólum jó oldala) a védőszárnyat jelképezi, és a légiesség szimbólumaként készült átlátszó plexiből.

A díj igazi különlegessége, hogy egy hátsó kapcsoló segítségével világít is, fény fut a szárny élén végig, megvilágítva a víztiszta plexi élét, illetve a rálézerezett ÉrtékVagy logót. Ez a fény egyfajta üzenet mindannyiunk számára, hogy vegyük észre (gyúljon fény a fejünkben) az Értéket a másikban, azt erősítve támogassuk őt.

A díj  ledvilágítással szerelt. A talapzat hátsó részén egy diszkrét kapcsolóval (fenti képen látható) ki-, bekapcsolható, továbbá fényerő szabályozható a világítás. (Lentebb egy videót is mutatunk róla) Elemmel működik, melynek a helye a talpban került kialakításra, majd lett elhelyezve.


A 3. elemen megjelenő szabályos geometriai forma az életvirág ősi motívuma, mely világszerte, számos kultúrában szent szimbólum, mely minden életnek az összekapcsolódását ábrázolja.
Az évszám is szándékosan lett római számokkal lézerezve erre az elemre, szintén szimbolikus jelentést hordoz. Az igaz értékek megőrzése hagyomány, tradíció, ahogyan a római számok használata is az élet egyes területén mind a mai napig.

A díjat Tamás, a tervező egy, a természetességet jelképező fából, a tölgyfából álmodta meg.

A 2021. év 8 díjazottja a Covid miatt az elismerést csak 2022. január 27-én vehette át, melyhez ezúton ismételten gratulálunk. Nagyon örültünk, hogy a Lámpás 92 Alapítvánnyal közösen részt vehettünk egy ilyen nemes elismerés megvalósításában. 😊

 

Díjazottak fénykép forrása: MTI fotó

 

 

Share this post