Tömör kőrisfa doboz – extra megoldások

Tömör kőrisfa doboz – extra megoldások

Kb. 6 évvel ezelőtt talált ránk a neten egy külföldi reklámügynökség, aki látva a webáruházban fellelhető termékeink sokszínűségét egyedi ajánlatkérésekkel keresett meg több alkalommal bennünket. Ezek némelyikéből üzlet is született … Íme az egyik. Rendhagyó fa dobozt készítettünk.

Egyik alkalommal céges partnereinek készíttette velünk saját karácsonyi ajándékát. Egy rozsdamentes feketére színezett acélból készült, ezüstszürke színnel mintázott, logózott búgócsigának (pörgettyűnek) kellett egyedi terveik alapján tömör kőrisfa dobozt készítenünk.
Az ügyféllel való együttműködés része volt az is, hogy a dobozoknak egyedi kartondobozt gyártassunk, abba egyenként csomagoljuk a fa dobozokat. Szóval nemcsak a fa dobozok gyártástervezése, elkészítése, UV logózása, hanem azok csomagolása is a feladatunk volt.

Megkaptuk a terveket, pontos méretekkel, látványtervvel, anyag meghatározással. Természetesen, mint a legtöbb ügynökségnél, más a papíron történő tervezés, és megint más a fa, mint alapanyag természetét ismerve, a gyártás megtervezése. Ezt oly módon kellett kiviteleznünk, hogy a látványtervhez leginkább hasonló, kis sorozatban gyártott, kiváló minőségű, egyforma termékek jöjjenek létre.

Íme a látványterv

E doboz egyik sajátossága, hogy a teteje és az alsó része között a fa erezete folytatólagosan fut. Ez külön kérése volt ügyfelünknek.

 

Másik érdekessége volt a projektnek a doboz aljában, tetejében lévő furat kialakítása, melybe pontosan kellett a pörgettyűnek illeszkedni, hogy semmiképp se boruljon fel a dobozban.

Tekintve, hogy a megrendelő elképzelése, terve szerint széles gumis pánt fogta össze a doboz alsó-felső részét, a doboz alját pontos szélességben, mélységben kellett marnunk, hogyha pl. a dobozt leteszik egy asztalra, semmiképp se billegjen, szépen álljon meg egyenesen rajta.

A logózással kapcsolatosan „lézerezett vagy nyomtatott logó” volt megadva. A lézerezésre küldtünk mintát. Mélyebb lézerezéssel, csak kontúrral, de végül, mert a tömör fekete szín tetszett partnerünknek, UV nyomtatással került a logó a szép világos színű kőrisfa dobozokra.

      

A környezetbarát végeredmény érdekében a dobozokat kizárólag 100 %-ban természetes keményolajjal felületkezeltük. Csodásak, kiváló minőségűek lettek a dobozok nemcsak alapanyagukat tekintve (FSC minősített fából készültek), de a gyártás tervezésének pillanatától a megvalósításig is. Minden egyes darab (a fa természetéből fakadóan) egyedi és megismételhetetlen.

Itt pedig már a gumipánttal összefogott, egyenként, egyedileg a fa doboz méretéhez gyártott kartondobozba csomagolt dobozok láthatóak.

Share this post