Wonder Words – tömörfa „varázsdobozok”

Wonder Words – tömörfa „varázsdobozok”

Több szempontból sem egy szokványos doboz. Nemcsak a formája, a használt anyagok vagy a kivitelezés érdekessége okán, de legfőképp azért mert csodás gondolatok, elgondolkodtató üzenetek vannak különleges emberektől ezekben a dobozokban.

A Lámpás 92′ Alapítvánnyal együttműködésben született meg e páratlan doboz. Az alapítvány fenntartásában működő lakóotthonokban, valamilyenfajta és mértékű fogyatékossággal élő fiatalok összegyűjtött, kiválogatott gondolatait, megnyilvánulásait – melyek megnevettetik, elgondolkodtatják, és olykor inspirálják az olvasót – szerettük volna közösen megőrizni és e különleges ajándékozható termék által érzékenyíteni embertársainkat  a mindennapi rohanásban – ha csak pár perc erejéig is – fogyatékkal élő embertársaink iránt. Ők ép társaikhoz hasonló érzelmekkel rendelkeznek, vidámak vagy épp szomorúak, dolgoznak, illetve hozzánk hasonlóan időnként kikapcsolódnak. E doboz által egy kicsit más „lencsén” keresztül tekintünk értelmi fogyatékkal élő embertársainkra, érzékenyebbek vagyunk irántuk.

A dobozokba „csomagolt” gondolatok 3 féle üzenetcsoportba sorolhatóak: érzelem – bölcsesség – mosoly 


Csodás gondolatok, Csodás emberektől. Varázsdobozba zárva.

Néhány kedvelt gondolat:
„Nézz fel az égre, egy csillag érted is ragyog.”
„Az értelem csodákra képes, a hülyeség mindenre.”
„A fejlődésnek a pihenés is a része.”
„Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz.”

A doboz megtervezésekor fontos szempont volt a környezettudatosság és az újrahasznosítás. A dobozokhoz ezért az FSC környezetvédelmi és szociális követelményrendszerének megfelelő tömörfa, vagy az olcsóbb árkategóriát képviselő dobozoknál, rétegelt lemez alapanyagokat használtunk, felületkezelésük is 100%-ban természetes, tartósítószer mentes, környezetbarát keményolajjal történt.

A dobozba zárt 8 db gondolatot, üzenetet egy újrahasznosított optikai lencsén keresztül tudjuk megtekinteni, a gondolatokat lézer gravírozva helyeztük el a doboz belsejében lévő 8 szögletű hengerre, mely gondolatok között a doboz oldalán található fogaskerék formájú tekerővel lehet váltogatni.
Kőris, cseresznye és diófa anyagból készítettük el a tömörfa, exkluzív megjelenésű és kivitelezésű dobozokat.

A dobozok megvásárlásával nemcsak egy egyedi fa doboz tulajdonosa lesz, de támogatja az Alapítvány https://lampas92.hu sérült fiataljait is.

Share this post