A kettő hogyan válik eggyé – homokceremónia az esküvőn

A kettő hogyan válik eggyé – homokceremónia az esküvőn

Mostanra nagyon elterjedtté vált az esküvőkön valamiféle olyan szertartás, pár perces kis jelenet, mely a pár életének végleges összefonódását jelképezi.
A homoköntés, gyertya-, festék- vagy lakatceremónia, közös hamburger összeállítás, folyadékceremónia, puzzle összerakás, faültetés, kötélceremónia, stb. mind erről szól.

A homoköntés vagy homok ceremónia során a pár legtöbbször kétféle színű, ún. dekor homokot tölt külön-külön egy üvegbe. Lehet az – az idő múlását mérő egyik legősibb eszköz – egy homokóra, de persze lehet egy egyszerű üveg is.

                 

Külön-külön töltik, hisz mindketten önálló személyek. Az őket jelképező két kis üvegcséből töltött homok összekeveredésével végérvényesen összetartoznak. Immár együtt erősebbek, támogatják egymást. Közös erővel, kitartással, türelemmel többre is lesznek képesek.
Ez a szertartás fejezi ki a pár kapcsolatának erős alapját, mely alap magában foglalja családjaikat, a neveltetésüket, életük mindazon mérföldkövét, mely azzá tette őket, akik most itt. Ez az alap fogja őket támogatni a szerelmükben, változó életük során. Ahogy a homok összekeveredik, úgy olvad össze a két család és lesz elválaszthatatlan a FÉRJ és a FELESÉG.

„Az élet egy angolkeringő, mit eltáncolsz a sírig. Sorsod csupán attól függ, hogy kivel táncolod végig.“ (Johann Wolfgang von Goethe)

A homok ceremónia szertartásához többféle formájú, kiegészítő funkciójú kellék kapható. Mindezek közül, a másik iránti tartós elköteleződést, a végérvényességet, a házasságban töltött közös időt, a pár időtálló kapcsolatát legméltóbban szimbolizáló kellék, a homokóra.

A homok ceremóniához webáruházunkban elérhető tömör fából készült homokórákat a pár által kért színben, többféle formában, amennyire lehetséges, egyedi kérés szerint készítjük el.

 

Itt tekintheti meg aktuális kínálatunk: https://fromwood.hu/termekkategoria/eskuvo-homokorak/

FromWood
2024.01.26

 

 

Share this post