Fából, fák közé! Élő! Mi lehet az?

Fából, fák közé! Élő! Mi lehet az?

Idén tavasszal egy régi jó partnerünktől, a Jaromír 68 Cseh sörkerttől kaptunk felkérést, hogy a hamarosan megnyitó kerthelyiségükbe készítsünk pultot.

Jaromir logó

Milyen legyen?

Mindössze annyi volt az elvárás, hogy illeszkedjen a környezetbe, és persze legyen benne valami plussz 🙂

A hely adta magát. Hatalmas öreg fák körbe, melyekre borostyánok kúsznak fel. Rendben, hogy fából legyen, de mi lenne, ha valahogy visszaköszönne a borostyán a pultban is, ha abba is borostyánokat ültetnénk? Lehetséges ez, persze úgy, hogy megfelelő öntözés mellett életben is maradjon a növény?

Egyedi! Miért ne?

Hittünk benne, ez és, hogy nem lesz hétköznapi, motivált végig a megvalósítás során!

Lépésről lépésre

Először is a fatelepen beszereztük a szükséges alapanyagokat. 120 évesnél öregebb fenyőt is találtunk, amit persze szintén felhasználtunk. Nem kis feladat volt az anyag műhelybe való szállítása, de enélkül nem lesz pult, ugye?

Jaromir faanyag szállítás

Aztán jött a feldolgozás: levágdostuk a kérgeket, méretre vágtuk, gyalultuk az anyagot, kialakítottuk az illesztési pontokat, ragasztottunk, szorítóztunk, hogy egy masszív pultot kapjunk. Aztán következett a tökéletesen simára csiszolás, majd a hely szelleméhez igazodva a munkapult és a pulthoz tartozó oszlopok rusztikolása. A rusztikoláskor egy durva drótkefével dolgozzuk meg a fát, majd egy finomabb kefével eltávolítjuk a résekből a nem szükséges anyagot.

 

img_2031 Kérges anyagok img_2033

img_2067 img_2105 img_2112

Ezután egy érdekesebb fázis következett, a valami plussz egyik eleme a söröző világító logójának kialakítása volt. Megrajzoltuk, kivágtuk, a világításhoz szükséges alkatrészeket, beszereltük.

img_2080-2 img_2084 img_2115 Verzió 3

Az esztétikum mellett fontos szempont volt, hogy tartós is legyen a pult, ezért annak szerkezetét pontos méret alapján egyik partnerünkkel fémből gyártattuk le. Erre építettük a fa elemeket.

Már „csak“ a színezés , az összerakás és a növények beültetése volt hátra.

img_2136

Íme a végeredmény!

Verzió 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Verzió 2 – Verzió 3

 

 

 

 

 

 

Verzió 3

Share this post

Vélemény, hozzászólás?