Életünk a kertben

Életünk a kertben

Túl vagyunk már az első igazi tavaszi napsütéses napokon, már a jácint csodás illatát is beszippanthattuk és örülhettünk a vasárnapi ebédnél a tulipán csokornak is étkezőasztalunkon. Eljött az ideje, hogy „kiköltözzünk“ a kertbe, rendbe tegyük másik otthonunk, amit tavasztól őszig birtokba veszünk.

Nem, nem, most nem a kertészkedésre gondolunk elsősorban, főleg nem arra, hogy ültessük el pénzünket, hátha megszaporodik, hanem arra, hogy hogyan újítsuk meg/fel régebbi kerti bútoraink, vagy milyen újakkal lepjük meg idén magunkat. Hisz kertünk egy jó időre az a hely lesz, ahol együtt lehet a család, a gyerekek végre kedvükre szaladgálhatnak, homokozhatnak, tollasozhatnak, de ahol a bográcsozások, kártya-, és társas partik is felejthetetlen élmények lehetnek.

Pénz a kertben

A FromWood nemcsak ajándéktárgyakat készít fából, hanem évek óta bútorokat is, így csokorba szedtünk néhányat, melyek az igazi kertbe „költözés“ nemes céljához nélkülözhetetlenek.

Milyen klassz is egy hatalmas hinta, melybe akár mindannyian beleférünk, ráadásul a hintázás mindenkinek jó. Remekül fejleszti a gyerekek egyensúlyérzékét, mozgáskoordinációját, mi felnőttek pedig ellazulunk tőle. Igazi romantikus kerti bútordarab, egy kellemes nyári estén párunkkal. Nem igaz?

Hinta/Swing  kerti butorok hinta2_garden furniture swing2

Hétvégén, míg a srácok krétával rajzolgatnak ezen az asztalon, nagymama-nagypapa mosollyal az arcán szemléli unokáit a padon. A nagyszülők biztos a klasszikusabbra szavaznak, hisz rajta kényelmesen hátradőlhetnek, de egy vidám, fiatalos családba ez az egyszerűbb forma is megteszi.

Táblás asztal gyerekeknek/garden furniture chalkboard table

Pad/Bench  Pad/Bench

Nyáron persze már kint is ebédelhet a család. Itt is persze van a klasszikus, de mivel az egyediség, a kreativitás mellett tettük le már régóta a voksunkat, ha akad a családban egy régi boroshordó, örömmel vállaljuk a kihívást, elkészítjük ezt a nem mindennapi boroshordó asztalt.

Étkezőasztal/Dining-table

Boroshordó asztal/Dining table

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szép, de trendi kertre vágysz, ideális választás számodra a raklap bútor. Nemcsak formáját tekintve, de az általad választott textíliák kapcsán is, ahány annyiféle. Pasztell, konzervatív, kisebb vagy egy egész garnitúra.

Kerti raklap bútor zöld/garden furniture made from pallet green   Kerti raklap bútor fekete/garden furniture made from pallet black

kerti raklap butor feher:garden furniture made from pallet (1)   Kerti bútor raklap oliva/garden furniture pallet olive

Ha nem is a fűben, de ezeken a kerti székeken a földhöz közel ülve a kertészkedés fáradalmait kipihenve, csendben szemlélődve zárhatjuk a délutánt, és egy nagy sóhajjal azt mondhatjuk, hogy most már újra „kint vagyunk“ a kertben.

Kerti bútorok székek/garden furniture chairs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virág fatörzs részlet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek forrása: recycled-things.com, pinterest.com, etsy.com

Share this post

Vélemény, hozzászólás?